Detoksikacija

Odakle nam otrovi u organizmu?

detoksikacija organizma

Današnji tempo života nam nameće neredovnu ishranu, konzumaciju brze hrane, gaziranih pića, alkohola kao i upotrebu konzervisanih proizvoda. Upotreba lekova za tretman različitih hroničnih i akutnih oboljenja je sve veća. Naša pluća su svakodnevno izložena otrovima poreklom od izduvnih gasova automobila, pušačkog dima, sagorevanja, prašine i različitih hemikalija. Koža biva izložena štetnom UV zračenju, različitim deterdžentima i hemikalijama namenjenim održavanju higijene i ulepšavanju. Hod u skladu sa “modernim vremenom” narušava naš životni balans i imunitet. Najčešći simptomi nagomilavanja štetnih materija u organizmu su: nervoza, stres, mučnina, opstipacija, osećaj nadutosti, glavobolja, nedostatak sna, konstantan umor, alergije i kožna oboljenja.

Šta otrovi rade našem telu?

Postoji više mehanizama uticaja otrova na naš organizam. Otrovi deluju na naše ćelije i organe, remete i oštećuju njihovu funkciju, crpeći energiju neophodnu za normalan rad. Jedan od mehanizama dejstva otrova je “okidativni stres” koji nastaje kao posledica formiranja slobodnih radikala (reaktivnih kiseoničnih vrsta, azota, ugljenika i sumpora) koji dodatno oštećuju ćelijsku DNK što može dovesti do velikih promena u radu ćelija, pa i do njihovih mutacija.

Otrovi različitog porekla, dovode do oštećenja funkcije organa a samim tim i do razvoja različitih akutnih i hroničnih oboljenja kao što su: bolesti jetre (ciroza, steatoza-masna jetra), bolesti respiratornog trakta (astma, bronhitis, opstruktivna bolest pluća), alergije, kožna oboljenja (psorijaza, dermatitis, ekcem), digestivne tegobe (problemi sa varenjem, nadimanje), neadekvatan metabolizam (gojaznost, hormonski disbalans), pa čak i najteža oboljenja kao što su različiti vidovi tumora.

Jetra predstavlja glavni organ koji je odgovoran za metabolizam štetnih materija. Oštećenje njene funkcije pod dejstvom različitih otrova koji se svakodnevno unose kroz lekove, hranu i piće, smanjuje zaštitnu ulogu jetre, što predstavlja opasnost za naš organizam

Pluća su organ koji je svakodnevno izložen dejstvu štetnih izduvnih gasova, duvanskog dima, prašine, polena i različitih isparenja. Izloženost različitim iritirajućim faktorima dovodi do razvoja bronhitisa, astme, a neadekvatan tretman, uz konstantnu izloženost štetnim materijama, progredira u daleko ozbiljnije stanje

Koža je stalno izložena štetnim hemijskim produktima koji dovode do oštećenja ćelija kože i narušavanja lokalnog imuniteta. Poremećaj normalne strukture i funkcije ćelija kože predstavlja vodeći uzrok za razvoj kožnih oboljenja pa čak i onih najtežih.

Bubrezi su jedan od najvažnijih eksktetornih i metaboličkih organa. Usled izloženosti štetnim supstancama, slabi i bubrežna funkcija, a to dovodi do nagomilavanja štetnih materija u krvi i dodatnog štetnog dejstva otrova na naš organizam.

Kako se osloboditi otrova?

Detoksikacija je važan tretman, prvenstveno namenjen prevenciji štetnog dejstva otrova na organizam. Otrove koje unosimo svakodnevno, nagomilavaju se u organizmu i dovode do narušavanja zdravlja.
Detoksikacija podrazumeva, zaštitu organizma od štetnog dejstva otrova, ali i eliminaciju otrova kroz telesne sekrete, ekskrete, feces (stolicu) i urin. Pokazano je i pozitivno dejstvo detoksikacije na imunitet.

Kako deluju Bioeliksirovi preparati namenjeni detoksikaciji?

Bioeliksirovi preparati predstavljaju jedinstvenu mešavinu biljnih sastojaka namenjenih detoksikaciji organizma. Za detoksikaciju se preporučuju kapi za nos Sinbio, koje dovode do izbacivanja sekreta iz sinusa i bronhija. Rastvor za oralnu primenu Pribio sadrži biljnu mešavinu koja deluje na eliminaciju viška vode iz organizma, smanjenje otoka kod reumatskih i sličnih oboljenja. Podsticanjem diureze, Pribio pojačava eliminaciju štetnih materija putem urina. Posebne biljne komponente deluju laksativno i dovode do čišćenja crevnog trakta. Gorki sastojci bilja iz Pribio rastvora, deluju hepatoprotektivno, dovode do pojačane eliminacije žuči što dovodi do čišćenja i detoksikacije jetre. Pogodna kombinacija sastojaka takođe deluje na razgradnju gustog bronhijalnog sekreta, podstiče njegovu eliminaciju i olakšava iskašljavanje.

Čišćenje organizma i detoksikacija biljnim proizvodima iz Bio-eliksira deluje preventivno, jača zdravlje i olakšava tegobe koje nastaju kao posledica unosa štetnih materija u organizam.